Többfunkciós mobilépületek

Haniga group, relaxhome, mobilház, könnyűszerkezetes ház, mobil iroda, mobilnyaraló, iroda, nyaraló, ház, faház

A többfunkciós mobilházakat nem csak otthonként, nyaralóként vagy irodaként tudjuk felhasználni, hanem egyedi funkciót is betölthetnek. Érdemes a tervezésnél elővenni a kreativitásunkat, hiszen több problémára is megoldást nyújthat egy mobilház. A szempontokon túl, egy példát is hoztunk arra, amikor egy mobilépület több célt is szolgál.

Mi tesz több funkcióssá egy mobilépületet?

Erre igazából önmagunknak kell megadni a választ, hiszen olyan funkciókat tud betölteni a mobilházunk, amire szükségünk van. A példa amit mi hoztunk az egy 2 funkciós mobil iroda, amelynek egyik fele egy kényelmes iroda, teakonyhával, a másik fele pedig egy pincelejárót takar.

Egy pince és iroda egyben:

Ez a mobilház azért készült, hogy egy pincelejárónak méltó külsőt adjon, ráadásul ezt egy mobilirodával egybeépített faszerkezettel oldottuk meg. Így kívülről egy egységes mobilépületet láthatunk. De belülről két funkciót is tökéletesen ellát.

Energiahatékonyság:

Egy többfunkciós épület magában hordozza, hogy egy épületen belül akár több helyiségben, akár egyben több tevékenységet is kényelmesen lehet folytatni, vagy többféle módon is lehet hasznosítani. Mivel nem több épületben kell megoldani ezeket a helyiségeket, így a fűtés és az építéshez szükséges anyagok használata is sokkal hatékonyabb.

Moduláris elrendezés:

Mobilépületeknél is nagyon jól megoldható, hogy egy épületen belül több különálló modult létrehozzunk. Így akár több üzlethelyiség is, szalonok, vagy irodák is kialakíthatók gond nélkül. 

Közösségi terek és szociális élet:

Nem csak saját használatra építünk mobilépületek. Nagyon sok lehetőség rejlik bennük, így van aki közösségi térként, barátok fogadására építtet mobilházat, vagy akár kiadásra, így egy befektetés is lehet egy mobilház. Erről írtunk egyik korábbi cikkünkben is.

Az évszakokhoz és életstílusokhoz alkalmazkodás:

Sokan félnek attól, hogy egy mobilház nem lesz megfelelő téli, illetve nyári használatra a szélsőséges időjárás és hőmérséklet miatt. De érdemes tudni, hogy a mobilházak teljes mértékben szigeteltek és kis helyiségek lévén a fűtésük és hűtésük sem megterhelő.
Mivel mobilházakról van szó, a testreszabásuk is egyszerűbb. Több lehetőséget rejt magába ez az építési forma, mint a téglaépületek. Természetesen itt is vannak határok, de még így is több és sok esetben jobb megoldást kínál.

A többfunkciós mobilházak nemcsak kényelmesek és praktikusak, hanem új értelmet is adnak az ingatlan használatnak. A Relaxhome mobilházak pedig különösen jó minőségben és precizitással készülnek.